Följ Delvator AB

Lotta Lundquist ny vd för Delvator AB

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2016 10:00 CEST

Lotta Lundquist.

I mitten av november tillträder Lotta Lundquist som ny vd för Delvator AB. Vd-skiftet innebär att familjeägda Delvator stärker greppet som generalagent för Hitachi och att arbetet med att öka Hitcahis marknadsandel i Sverige fortsätter.

Lotta Lundquist är 40 år och har examen som diplomerad controller från EFL, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Hon har en lång bakgrund knuten till Delvator. Förutom att hon är dotter till Delvators grundare Christer Arvidson och i praktiken har växt upp i Delvatormiljö, har hon arbetat i både företaget och dess moderbolag Delcea AB. Mellan 2008 och 2013 var Lotta controller på Delvator och hon är ledamot i bolagets styrelse sedan tolv år tillbaka.

Hon kommer närmast från BoMill AB, ett utvecklingsföretag i Lund som tagit fram en unik lösning för att sortera spannmål. Där har hon varit business controller, med ansvar för ekonomi och HR.

Lotta Lundquist tycker att det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till Delvator som vd.

– Mitt mål är att fortsätta förvalta det goda rykte som Delvator har. Hitachis höga kvalitet, vår kompetenta personal och vårt starka kundfokus är de bästa resurserna för att öka Hitachis marknadsandel. Vi ska fortsätta arbetet för att runtom i Sverige få se ännu fler orange Hitachi entreprenadmaskiner som ägs av nöjda Delvatorkunder, säger hon.

Delvators ägare och grundare Christer Arvidson kommenterar:

– Vi är glada att Lotta tar sig an utmaningen att leda Delvator. Det borgar för trygghet och kontinuitet som gör att Hitachis ägare i Sverige kan lita på att Delvator står starkt och stabilt och att Delvatorandan lever vidare.

– Samtidigt vill jag tacka nuvarande vd Jonas Jaenecke. Hans engagemang och goda arbete för Delvator har skapat bästa tänkbara förutsättningar för Lotta när hon tar vid den 15 november.

Jonas Jaenecke kommer att vara kvar på Delvator till november. Därefter blir han vd på Ikaros Cleantech i Malmö. Ikaros jobbar med produkter och tjänster inom miljösäkerhet och ägs av den franska koncernen Manutan. 

För mer info, kontakta:

 • Lotta Lundquist: 073-751 03 75
 • Christer Arvidson: 070-666 02 58
 • Jonas Jaenecke: 070-359 95 00
 • Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner.
  Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi.
  Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filial i Härnösand och ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.

  Bifogade filer

  Word-dokument

  Kommentarer (0)

  Lägg till kommentar

  Kommentera