Följ Delvator AB

Driftsäkerhet och bränsle avgör maskinval

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2019 09:24 CET

Hitachi ZW220-6 i arbete. (Foto: Mats Thorner)

Totalekonomi och bränsleförbrukning är det som avgör när Miljötekniska Konsult AB väljer hjullastare. Nu investerar företaget i sin andra maskin från Hitachi.

Företaget har sedan länge en 18 tons ZW220-6 från Hitachi. Maskinen levererades från Hitachis svenska generalagent, Delvator AB.

– Vi är mycket nöjda med totalkostnaderna för den här maskinen. En normaldag hanterar den omkring 2 000 ton och när man jämför bränsleförbrukningen med våra övriga lastare så är det till Hitachis fördel, säger företagets ägare Christer Westberg.

Även driftsäkerheten är en positiv erfarenhet, liksom hur servicen fungerar från Delvators auktoriserade verkstad i Örebro.

– Vi har haft otur med hjullastare av andra fabrikat som krävt återkommande reparationer för hundratusentals kronor. Det är utgifter som tär på både marginaler och humöret, säger han.

Christer Westberg har nu ytterligare en Hitachi som ska in i företagets maskinpark. Den är något större, det handlar om en 21 tons ZW250-6.

Miljötekniska arbetar inom ett brett kompetensområde. 12-14 personer jobbar för företaget och en del av verksamheten handlar om olika slags entreprenadarbeten som vägbyggnation, husgrunder, vatten och avlopp, enskilda avloppsanläggningar, dräneringar och mycket mera.

Huvudsysslan är dock asfaltstillverkning, samt tillverkning av bentonit- och solidifieringsblandningar. Produktionen utgår oftast från företagets mobila asfaltsverk som Christer Westberg benämner som ”högmobilt”.

– Vi ställer det på plats med blandarverk, oljetank och tillhörande maskiner på bara ett par timmar. Sedan är det i produktion. Det är vår styrka och ett alternativ till traditionella mobila och stationära asfaltsverk.

Miljötekniska blandar vanlig asfalt. Men även asfalt baserad på återanvänt och krossat asfaltsgranulat, som får ny inblandning av bitumen och därmed kan användas på nytt.

Förutom det mobila blandarverket består Miljötekniskas maskinpark av fem hjullastare och sex grävmaskiner upp till 28 ton.

FAKTA:

 • Hitachis grävare och hjullastare säljs i Sverige av Delvator AB.
 • Delvator AB har kontor, verkstad och lager i Eslöv och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt övriga Sverige finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.
 • För information om Delvator AB och Hitachi i Sverige, välkommen att kontakta någon av Delvators säljare, se kontaktuppgifter på www.delvator.se.
 • BILDER:

  DJI-0052 och 3454

  Miljötekniska blandar stödkantsmaterial, kring 90 ton i timmen. Asfaltsverket är ”högmobilt”. (Foto: Mats Thorner)

  3466

  Kent Nilsson och Christer Westberg sätter asfaltsverket i drift på ett par timmar. (Foto: Mats Thorner)

  3486:

  Hitachin ger hög produktivitet till lägre bränslekostnad än jämförbara hjullastare, berättar Christer Westberg. (Foto: Mats Thorner)

  Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner.
  Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvator-sålda Hitachi.
  Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filial i Härnösand och ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.

  Kommentarer (0)

  Lägg till kommentar

  Kommentera

  Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.