Följ Delvator AB

Delvator på Svenska Maskinmässan: Späckat med nyheter – och nye vd:n på plats

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2018 09:47 CEST

Hitachin från Delvator, som snöröjer länsvägar i Dalarna, visas upp på Svenska Maskinmässan.

Minst 12 av Hitachis senaste modeller av Hitachis grävare och hjullastare finns på plats i Delvators monter under svenska Maskinmässan på Solvalla. Under mässan fokuserar Delvator på kompakta grävare och på hjullastare. Ett av huvudnumren är visningen av en unik paketlösning för snöröjning på väg med hjullastare.

Totalt visas fem hjullastarmodeller i spannet från 5-tonnaren ZW75-6 upp till 35-tonnaren ZW370-6. Ett särskilt utropstecken för den ZW180PL-6, som visas och som ägs av Lill-Pärs Schakt AB I Leksand.

Denna 15-tons maskin har utrustats med frontplog, sidvinge och bakbett och används för snöröjning av länsvägnätet norr om Leksand. Lill-Pärs har snöröjt med Hitachis hjullastare under fyra säsonger och den nya maskinen som nu kommer till Svenska Maskinmässan är den senaste versionen. Snöröjningskonceptet är vid det här laget noga utprovat och utrustningen har flyttats över från en äldre ZW180 till den senaste Serie 6-modellen.

En annan intressant nyhet är bandgrävaren ZX300SLF-6. SLF står för Super Long Front och maskinen är alltså utrustad med extra lång bom och sticka. Den når 15,75 meter horisontellt och har ett grävdjup på 10,6 meter.

Till Delvators monter kommer också 50-tonnaren ZX490LCH-6. Modellnamnet är nytt, denna bandgrävare är nämligen efterföljare till den tidigare ZX470. Bytet av sifferbeteckningen i namnet avslöjar att maskinen viktats upp och fått mer muskler. Ett par exempel är förstärkt bomkonstruktion och att överrullarna i undervagnen fått kraftigare infästningar. ZX490 har sexcylindrig Isuzumotor på nästan 10 liter som ger 270 kW (367 hk).

Alla besökare kommer också att lägga märke till de kompaktbyggda maskinerna. I Delvators monter visas storsäljande bandgrävarna ZX135US-6 (15 ton) och ZX225US-6 (26 ton), samt hjulgrävaren ZX145W-6 (17 ton).

Kompaktmaskinerna med indragen motvikt och snävare svängradie tilltalar fler och fler entreprenörer. Numera är hela 43 procent av de svensksålda maskinerna från Hitachi kompaktmaskiner, vilket innebär att dessa modeller ökat kraftigt på bara några år.

– Samtidigt är intresset för de standardbyggda maskinerna i de här viktklasserna fortsatt stort. Systermodellerna till kompaktmaskinerna är svenska storsäljare sedan länge och finns dessutom tillgängliga för snabb leverans, berättar tillträdande vd:n för Delvator, Thomas Pehrsson.

Thomas Pehrsson är för övrigt själv en nyhet. Den 1 maj tillträder han Delvators vd-post efter avgående Lotta Lundquist.

– Att få medverka vid Svenska Maskinmässan ger mig en intressant och givande start. Jag ser mycket fram emot att få träffa nuvarande och blivande kunder och jag vill välkomna alla som vill ha en pratstund med mig, att ta kontakt, säger han.

FAKTA:

 • Hitachis grävare och hjullastare säljs i Sverige av Delvator AB, med kontor, verkstad och lager i Eslöv och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt övriga Sverige finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.
 • För information om Delvator AB och Hitachi i Sverige, välkommen att kontakta Delvators tillträdande vd Thomas Pehrsson, tel 070-241 03 27.
 • För mer information om Delvators och Hitachis mässteman om kvalitet och arbetsglädje, kontakta Monika Weinberg, marknadsansvarig, tel 070-496 52 01.
 • För mer information om Hitachis entreprenadmaskiner, tillval och kundanpassningar, kontakta Magnus Hansson, produktansvarig, tel 070-385 92 09.
 • BILDER:

  ZW180PL-6 (två bilder)

  Lill-Pärs Schakts ZW180PL-6 i snöröjning på väg. (Foto: Mats Thorner)

  ZW180PL-6 (två bilder)

  Delvator och Lill-Pärs Schakt har i samarbete utvecklats snöröjningskonceptet för Hitachis hjullastare. Maskinen har frontplog, sidovinge och bakbett. (Foto: Mats Thorner)

  Hitachi hjullastare ZW75-6 Delvator

  5-tonnaren ZW75-6. (Foto: Hitachi)

  Hitachi ZX490-6_bandgrävare Delvator

  Hitachi_ ZX490-6 bandgrävare Delvator2

  Hitachis 50-tonnare har fått nytt modellnamn, nu heter den ZX490LCH-6. (Foto: Hitachi)

  Hitachi ZX300LCN-6_SLF_1 bandgrävare Delvator

  Hitachi ZX300LCN-6_SLF_bandgrävare_2

  Långgrävaren ZX300LCN-6 Super Long Front kommer till Svenska Maskinmässan. (Foto: Hitachi)

  Hitachi ZW370-6 hjullastare Delvator

  Liten och stor. Hitachis 35-tonnare ZW370 och 5-tonnaren ZW75-6. (Foto: Jonas Westling)

  Thomas_Pehrsson_1

  Delvators nye vd Thomas Pehrsson. (Foto: Håkan Sandbring)

  Hitachi ZX145w-6_9406

  Hitachis kompaktbyggda 17-tons hjulgrävare, ZX145W-6. (Foto: Mats Thorner)

  ZX225USLC-6

  Kompaktbyggda 26-tonnaren ZX225USLC-6. (Foto: Hitachi)

  Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner.
  Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvator -sålda Hitachi.
  Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filial i Härnösand och ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.

  Kommentarer (0)

  Lägg till kommentar

  Kommentera

  Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.