Följ Delvator AB

Delvator ny huvudägare av HVL Maskin - servicen stärks i Stockholm

Pressmeddelande   •   Maj 08, 2017 14:58 CEST

HVL Maskins verkstadschef Ulf Granholm gläds åt att HVL Maskin får Delvator som huvudägare.

Delvator AB blir ny huvudägare i HVL Maskin AB, vilket är första steget i en offensiv strategi för att stärka tillgängligheten till maskinservice för Hitachiägare i Stockholmsområdet. Satsningen sker i nära samarbete med AB Hüllert Maskin och övriga delägare.

Det är bara två år sedan HVL Maskin skrev avtal med Delvator och blev auktoriserad verkstad för Hitachi. Därmed formades den servicepunkt för ägare av Hitachi, Merlo, Lundberg och Lännen som fungerat sedan dess.

Samarbetet mellan Delvator och HVL Maskin blir nu plattform för den fortsatta satsning som planeras i nära samarbete mellan Delvator, AB Hüllert Maskin och HVL:s övriga delägare.

– Mot bakgrund av vår starka försäljning av Hitachimaskiner vill vi från Delvators sida stärka vår position i Stockholmsområdet. Som huvudägare kan vi skjuta till de resurser som behövs för en offensiv satsning på en stabil servicepunkt för maskinägarna, förklarar Delvators vd Lotta Lundquist.

Delvators vilja att satsa har sammanfallit med en önskan från tidigare delägaren Lannen Tractors AB att avveckla ägandet. Den nya ägarkonstellationen innebär nu att Delvator blir huvudägare, med Nils-Gunnar Burge (AB Hüllert Maskin) samt Ulf Granholm och Henrik Granholm som delägare.

– Jag ser väldigt positivt på att Delvator går in i HVL Maskin. Det skapar goda förutsättningar för att vidareutveckla HVL Maskin till en stark och efterfrågad serviceverkstad i Stockholmsområdet, säger delägaren Nils-Gunnar Burge.

– Tillsammans representerar vi starka varumärken som Hitachi och Merlo, samtidigt som vi också i fortsättningen kan erbjuda ägare av Lundberg och Lännen en trygg serviceverkstad.

Delägaren Ulf Granholm blir kvar som HVL Maskins verkstadschef och är glad för uppgörelsen:

– Det här betyder att HVL Maskin fortsätter vara en trygg samarbetspart för maskinägarna och jag gläds åt Delvators ökade engagemang, säger han.

Exakt hur planerna för satsningarna på HVL Maskin ser ut är inte klart i dagsläget. Men redan idag söker HVL Maskin efter utbildad verkstadspersonal, så fler offensiva nyheter kan väntas under den närmaste tiden.


FAKTA DELVATOR AB:

 • Delvator AB är svensk generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner och har kontor, verkstad och
lager i Eslöv och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt om i Sverige
finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.

 • Läs mer på www.delvator.se
 • Facebook: Följ Delvator AB.
 • • För information om Delvator AB och Hitachi i Sverige, kontakta Delvators vd Lotta Lundquist, tel 0413-692 01.


  FAKTA AB HÜLLERT MASKIN:

 • AB Hüllert Maskin är svensk generalagent för Merlo teleskoplastare och har huvudkontor, verkstad och centrallager i Vara. På cirka 40 orter runt om i Sverige
finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.

 • Läs mer på www.hullert.se
 • Facebook: Följ AB Hüllert Maskin.
 • • För information om AB Hüllert Maskin i Sverige, kontakta Nils-Gunnar Burge, tel: 0512-30 00 31


  FAKTA HVL MASKIN AB:

  HVL Maskin AB med 12 anställda är en välkänd serviceverkstad för entreprenadmaskiner med över 20 års erfarenhet av service, reparationer och utrustning. Verkstadslokaler, lager och uppställningsytor finns på Bristagatan i Arlandastad. Därifrån utgår också företagets fem servicebussar.

  HVL Maskin AB är auktoriserad verkstad för Hitachi, Merlo, Lundberg och Lännen.

  • För information om HVL Maskin AB, kontakta verkstadschefen och delägaren Ulf Granholm, tel: 08-583 586 51


  BILDER:

  Ulf_granholm_84501.jpg:

  Verkstadschefen och delägaren Ulf Granholm gläds åt att HVL Maskin får Delvator som huvudägare.

  Lotta_lundquist_8340.jpg:

  Delvators vd Lotta Lundquist.

  Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner.
  Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi.
  Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filial i Härnösand och ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.

  Bifogade filer

  Word-dokument

  Kommentarer (0)

  Lägg till kommentar

  Kommentera

  Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.