Följ Delvator AB

Stark mini där det är trångt

Nyhet   •   Sep 06, 2016 15:00 CEST

Hitachis minigrävare ZX38U-5.

Förarkomfort, underhåll och säkerhet är som på en stor maskin – Hitachis 4 tons minigrävare ger hög standard och styrka i litet format.

Hitachis ZX38U-5 finns med som en av visningsmaskinerna på Entreprenad Live i Göteborg 8-10 september och kommer att tilldra sig stort intresse.

Maskinen är perfekt för arbeten där det är trångt, exempelvis i villaträdgårdar, vid ledningsdragningar eller va-jobb där utrymmet är begränsat.

ZX38U-5 är en kompaktbyggd minigrävare med kort bakdel som har en bakre svängradie på 960 mm. Motvikten sticker endast ut 90 mm utanför banden, men utan den extra motvikten monterad svänger den inom bandbredden.

Det ger gott om möjligheter till svängutrymme i trånga utrymmen. Trots det kompakta formatet har den stor och hytt med lågt insteg och stor dörröppning. Hytten är bekväm och lever upp till kraven för de senaste ROPS-, OPG- och TOPS-standarderna.

Maskinen har en tystgående 3-cylindrig Yanmarmotor som uppfyller avgasemissionskraven för steg 3 och som levererar ett vridmoment på 105 Nm, vilket är mycket bra för en maskin i det här lilla formatet. Avgasröret är stående, vilket bidrar till god arbetsmiljö runt maskinen.

Luftkonditionering och tydlig LCD-bildskärm är standard, liksom ett proportionalsystem från fabrik som gör den förberedd för tiltrotator eller andra tillbehör.

Tack vare maskinens layout med smarta lucköppningar är servicepunkterna enkelt åtkomliga.

ZX38U-5

ARBETSVIKT: 4.050 kg

MOTOREFFEKT: 21,2 kW (28 hk)

RÄCKVIDD: 5.720 mm

GRÄVDJUP: 3.650 mm

SKOPSTORLEK: 180 liter

PROVKÖRNING: Kontakta närmaste Delvatorsäljare, se: www.delvator.se

FAKTA DELVATOR AB:

 • Hitachis grävare och hjullastare säljs i Sverige av Delvator AB, som är i en expansiv fas med satsningar på ökad försäljning och förstärkt service och kundsupport.
 • Delvator AB har kontor, verkstad och lager i Eslöv och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt om i Sverige finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.
 • Facebook: Följ Delvator AB.
 • • För information om Delvator AB och Hitachi i Sverige, välkommen att kontakta Delvators vd Jonas Jaenecke, tel 0413-692 01.

  BILDER:

  Hitachi_ZX38U-5_photo23_hi.jpg

  Hitachi_ZX38U-5_photo40_hi.jpg

  Hitachi_ZX38U-5_Photo43_hi.jpg

  Hitachi_ZX38U-5_Photo47_hi.jpg

  Kommentarer (0)

  Lägg till kommentar

  Kommentera

  Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.