Följ Delvator AB

Mikael kunde starta eget tack vare hyrköpt grävare

Nyhet   •   Nov 01, 2016 08:05 CET

Mikael Holmström kunde starta eget företag, tack vare Delvator AB:s erbjudande att hyrköpa en grävmaskin.

Delvator AB:s erbjudande om hyrköp vid maskininvesteringar bidrar till att nya entreprenadföretag kan startas. Det är Mikael Holmström med MH Bergentreprenad AB i Moskosel ett exempel på.

När Mikael Holmström startade eget valde han den smidiga lösningen med hyrköp för investeringen i en grävare från Delvator. Tidigare var han anställd maskinförare men så ville han starta eget företag, för att erbjuda sina tjänster i bergtäkter över hela Norrbotten. Frågan var bara hur.

Lösningen blev Delvators erbjudande om hyrköp. Tack vare det kom han enkelt igång och slapp gå till banken för att be om lån.

– Det kan vara krångligt att få en bank att tro på ens förmåga som företagare. Men jag vet själv vad jag kan och eftersom Delvator känner branschen blev hyrköpet den enklaste vägen att välja, berättar han.

Mikael startade först med en lite äldre maskin. Men i början av 2016 satsade han på ny 36-tons Hitachi ZX350LC-6.

– Jag valde en Hitachi från Delvator och hyrköp. Nu har jag en ny och driftsäker maskin som jag tycker är den bästa för att bära hydraulhammare.

– Mitt företag går bra och jag vet vad maskin och utrustning kostar mig per månad. Jag har också serviceavtal och jag vet även hur mycket bränsle maskinen förbrukar. Därmed har jag alla kostnader under kontroll. Då är det tryggt att vara egen företagare, säger han.

– En viktig del med hyrköpet har varit den uppbackning och support jag fått från Delvators säljare Peder Karlsson, det har varit mycket betydelsefullt för mig, säger han!

FAKTA HYRKÖP:

 • Vid hyrköp görs affären upp mellan köpare och Delvator AB, utan inblandning av bank eller finansinstitut.
 • Hyrköpsavtalet fungerar ungefär som en leasing. Delvator äger maskinen, köparen förbinder sig att betala hyra och att teckna serviceavtal med försäkring.
 • Standard är treårsavtal, men längden på avtalet kan variera beroende på köparens önskemål.
 • Efter hyrestiden kan köparen välja mellan att lämna tillbaka maskinen, lösa ut den till överenskommet restvärde, fortsätta hyra, eller hyra en helt ny maskin.
 • BILDER:

  mhberg_01.jpg och mhberg_03.jpg:

  Mikael Holmström blev sin egen tack vare Delvators hyrköp.

  mhberg_15.jpg:

  Mikael Holmström åker till bergtäkter i hela Norrbotten och knackar skut.

  För mer info hyrköp, kontakta närmaste Delvatorkontor, se www.delvator.se/saljare/, eller:

 • Delvators vd, Lotta Lundquist: 073-751 03 75  
 • Kommentarer (0)

  Lägg till kommentar

  Kommentera

  Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nyheter.delvator.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.